IKC De Takkenbosse
Vorige Volgende

Online bezoek van het Boijmans van Beuningen

— 8 april 2021

De groepen 3 tot en met 8 hebben een ontzettend leuke online les gehad van het Boijmans van Beuningen museum uit Rotterdam.

In groep 3, 4, 5 en 6 ging de les over de toren van Babel. Ze kregen eerst een schilderij van de toren te zien waarbij ze steeds gedetailleerder naar de toren gingen kijken. Vervolgens hebben ze in de klas gepraat over hoe een toren aan zijn kracht komt. Daarna zijn ze in groepjes met alleen papier en tape aan de slag gegaan om de hoogste toren te bouwen die ook nog eens uit zichzelf bleef staan. Tot slot zijn de torens bekeken en is er nagepraat over de manier van bouwen en de samenwerking in het groepje.

In groep 7 en 8 ging de les over de 17e eeuw (Gouden Eeuw) in Nederland. Met elkaar is gekeken naar een aantal kunstwerken (waaronder portretten) uit de tijd. Nadat deze kunstwerken goed waren bestudeerd, zijn de kinderen zelf eigen portretten gaan maken. In kleine groepjes gingen de kinderen aan het werk met stoffen en allerlei accessoires om een echt portret uit de 17e eeuw na te maken waarop je duidelijk kon zien wat het beroep van de persoon was. Uiteindelijk zijn deze portretten aan de klas gepresenteerd. Deze kinderen zijn échte kunstenaars in de dop!