Als je vier bent ga je naar school. Sommige kinderen gaan gelijk de hele week, een enkeling vindt dat nog een beetje te veel. Dat geeft niets, ouders kunnen dit met de leerkrachten afstemmen, elk kind is anders!

Onze schooltijden zijn 08.30 tot 12.00 en de middag van 13.00 tot 15.15. De groepen 1 tot en met 4 zijn vrij op vrijdagmiddag. De kleuters zijn in beginsel elke vrijdag voor een vakantie vrij.

Hoe kunnen mijn papa en mama dat zien? Nou, dat is heel gemakkelijk, op deze site staat ook een kalender en daar staat het allemaal op.

Als we op school aankomen mogen we binnengebracht worden. Er is inloop tot 9.00, dan hangen wij onze sleutelhanger-met-foto op het bord bij de activiteit die we zelf gekozen hebben. Ons drinken en eten voor de pauze doen we in de bak die daarvoor gereed staat. Wel handig als daar mijn naam op staat, want al die pakjes lijken op elkaar!

Rond 9.00 gaan we in de kring en praten we over allerlei belangrijke zaken. De ene week staat een letter centraal (taalweek) en de andere week een cijfer (rekenweek).

Elke dag bewegen wij. Meestal is dat buitenspelen. Het is fijn als de kinderen daar op gekleed zijn, wij zijn niet bang voor een drupje regen, maar als we echt nat worden, bewegen we binnen, in het speellokaal. Daarvoor hebben we op school een tasje met eenvoudige gymschoentjes, het gemakkelijkst zijn schoentjes zonder veters, met zo'n elastiekje voorin.

Tussen de middag kunnen we overblijven. Daarvoor moeten wij aangemeld worden, dat staat bij "Handig", bij "Overblijven".

Na schooltijd brengt juf ons buiten. De ouders wachten op het plein. Daar mogen ze pas op als er geen kinderen meer buiten spelen. Dat is omdat de juf dan geen overzicht meer heeft.

Als er nog meer dingen zijn die Jullie willen weten, dan mag je het altijd aan de juffen vragen. Goed hè?