OBS De Takkenbosse
Vorige Volgende

Week van de mediawijsheid

— 8 november 2021

Deze week is het de week van de Mediawijsheid. Tijdens deze week besteden wij op school in de bovenbouwgroepen extra aandacht aan mediawijsheid. Dit doen wij door de game ‘MediaMasters’ te spelen. Spelenderwijs maken de kinderen zo kennis met onderwerpen als WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws. En dat vinden de kinderen heel leuk!

De game ‘MediaMasters’ is een landelijke wedstrijd waarbij de leerlingen vijf mediamissies doorlopen. In deze missies worden zij uitgedaagd om de hoofdrolspelers van de game te helpen door vragen en opdrachten te beantwoorden en/of maken. Hiermee verdienen de kinderen punten (bits). De klas met uiteindelijk de meeste bits, mag zich de meest mediawijze klas van Nederland noemen.